Deilige bananmuffins

Mange synes bananene er litt ekle når de har fått bruke prikker på skallet. Personlig liker jeg godt å spise dem slik. Å kaste «overmodne» bananer kunne ikke falle meg inn, enten kan man fryse dem og bruke dem senere (f.eks. til nicecream eller smoothie), eller man kan rett og slett bake med dem! Disse bananmuffinsene er skikkelig gode, både med og uten glasur. Og nesten det beste er hvor utrolig enkle de er å lage!

Denne oppskriften gir 16 muffins.

Ingredienser

200 gram vegansk smør
150 gram sukker
3 godt modne bananer (uten skall)
250 gram siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts natron

Sånn gjør du

Forvarm stekeovnen til 180°C.

Kjør smør og sukker i en foodprocessor til det blir hvitt. Ha i bananene og kjør til røra er jevn og uten bananklumper. Ha hvetemel, vaniljesukker, bakepulver i en bolle, og blad forsiktig. Hell så bananrøra i bollen, og bruk en elektrisk håndvisp til å blade røra til den er jevn og uten klumper.

Ha muffinsformer i et muffinsbrett. Hell forsiktig i røre i formene. Røra skal ikke fylle helt til toppen, men la det være igjen et par millimeter opp til kanten. Stek muffinsene cirka midt i ovnen i 25-30 minutter. Bruke en kakepinne til å sjekke om de er gjennomstekt, er det ikke noe røre på pinnen, er de klare! La de avkjøles før du eventuelt har glasur på.

Muffinsene egner seg fint til å fryses.

Seks bananmuffins på et hvitt fat. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.