Superenkelt mandelsmør

Hvis man skal kjøpe mandelsmør på butikken koster det ei skjorte og en arm. Heldigvis er det både enkelt og langt billigere å lage det selv. Det finnes flere oppskrifter der ute, og mange av dem har lengre tid mandlene er i ovnen. For min smak syntes jeg de får en alt for «mørkristet» smak, så jeg har kommet fram til denne oppskriften med kortere ristetid i ovnen, og som gir en litt mindre bitter smak. Beste mandelsmøret jeg har smakt, om jeg må si det selv!

Ingredienser

250 gram mandler

Sånn gjør du

Forvarm stekeovnen til 180°C.

Legg mandlene på ei stekeplate, og la de være ca midt i ovnen i ca 5 minutter. Ta de ut og kjøl ned.

Ha mandlene i en foodprocessor eller blender, og kjør til det har fått smørkonsistens. Først vil det være smulete, så vær tålmodig! Når det har fått ønsket konsistens, kan du ha dem over i et glass med lokk.


Et glass med lokk fyllt med mandelsmør.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2024

En hvit asjett på et bord med rød bok. På asjetten er det ei brødskive med mandelsmør.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.