Saftig eplekake uten egg og melk

Vi flyttet nylig til en ny by, og bor i et kjempefint og sentrumsnært område. Vi er så heldige at vi har naboer med epletrær, og av en nabo fikk vi noen flotte epler. Det viste seg fort at eplene var alt for sure til å spises (i hvert fall for min del), men de er perfekte for eplekake! Jeg bestemte meg derfor at jeg ville lage min egen eplekakeoppskrift, og her er resultatet. Alle ingrediensene skal være enkle å få tak i, uansett hvor i landet du bor.

En hvit tallerken med eplekake og vaniljeis.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2023

Ingredienser

8 dl hvetemel
3 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl vann
2 dl rapsolje
1 ss sitronjuice
4 mellomstore epler
Vegansk smør til smøring av form

Sånn gjør du

Forvarm stekeovnen til 180°C.

Dekk brunnen av en springform på 24 – 26 cm med bakepapir, og smør innsiden av kantene med vegansk smør.

Vask eplene godt (med mindre de er fra egen eller noen du kjenners hage).

Riv fint 3 epler med rivjern (eller bruk rivjernfunksjonen på en foodprossessor).
Kutt ett i båter til å ha på kaka til pynt.

Bland det tørre i en bakebolle.

Hell alt det våte og de revne eplene i bakebollen og bland godt, gjerne med en elektrisk visp.

Hell røra i formen, og fordel den jevnt. Legg eplebåter på toppen til pynt.

Bak kaka midt i ovnen i 40 – 50 minutter. Bruk en kviv eller trepinne for å sjekke om kaka er ferdig. Hvis det henger igjen noen våt røre, er ikke kaka ferdig. La den steke og sjekk igjen etter ca 5 – 10 minutter.

Server gjerne med vegansk vaniljeis.

Nystekt eplekake fortsatt i forma.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.