Veganske vafler

Disse vaflene er geniale å lage hvis du har aquafaba til overs. Aquafaba er vannet kikertene ligger i når du kjøper dem på boks. Kikertene kan du for eksempel bruke i Chana Masala.

Ingredienser

1 1/2 dl aquafaba
1 dl sukker
5 dl soyamelk
4 ss plantebasert olje (f.eks. raps eller solsikke)
400 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts kardemomme

Sånn gjør du

Visp aquafaba og sukker stivt. Jeg anbefaler å bruke en elektrisk mikser, ellers vil det ta fryktelig lang tid. Med en elektrisk mikser vil jeg anta at det tar rundt fem minutter. Fargen skal være hvit, og konsistensen skal være fløyelsmyk og ikke rennende. Det hele skal se ut slik:

Stivpisket aquafaba og sukker. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020

Bland sammen soyamelk og olje, og ha i litt og litt mens du blander godt. Deretter blander du sammen alt det tørre. Bruk en sikt og sikt litt av det tørre om gangen, og bland godt i røra. Bruk gjerne den elektriske mikseren på laveste hastighet. Pass på at røra ikke klumper seg. Når alt er blandet, lar du røra stå og hvile i ca. 30 minutter.

Stek vaflene i smurt jern til de er gyldne. Serveres ferske, gjerne med iMat Fraiche og syltetøy.

Røra kan også fint brukes til amerikanske pannekaker.

Vafler med iMat Fraiche og syltetøy på en tallerken. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.