Elins chana masala

Jeg elsker kikerter, og denne indiske retten er blant mine favoritter.

Elins chana masala

Ingredienser:
1 boks kikerter (ca 500 g)
4 ss matolje (f. eks. rapsolje)
2-3 cm bit fersk ingefær
1 løk
1 frisk chili
2-3 tomater
1 ts garam masala
1 ts salt
1 ss sitron- eller limejuice
Hakket, frisk koriander

Sånn gjør du:
Hell av laken til kikertene over i en kopp eller liten bolle, da denne skal brukes siden.
Skrell løken og ingefæren, og del løken i to. Ha i løken, ingefæren og chilien i en foodprossessor, og kjør til alt er finhakket.
Varm oljen i en gryte. Ha i de kuttede ingrediensene i gryta, og stek til løken er gylden.
Kutt opp tomatene, ha dem i gryta, og kok opp. Ha i garam masala og salt. La dette putre i et minutts tid, ha deretter i kikertene og rør godt. Dette småkoker så i 2-3 minutter.
Ha i laken fra kikertene, kok opp og la det småkoke i en halvtimes tid.
Ha i sitron- eller limejuicen og korianderen og la det småkoke i 1-2 minutter.

Serveres med ris eller nan-børd.

Elins chana masala

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.