Elins enkle chana masala

Jeg elsker kikerter, og denne indiskinspirerte retten er blant mine favoritter. Den er enkel å lage, og inneholder vanlige ingredienser du kan finne i de fleste matbutikker.

Elins chana masala

Ingredienser:
1 boks kikerter
2-4 ss nøytral matolje (f. eks. rapsolje)
1 rødløk
2-3 cm bit fersk ingefær (evt. 1-2 ts frosset ingefær eller «ingefærmos» (ginger paste))
1 frisk chili (evt. 1-2 ts frosset chili eller «chilimos» (chilli paste))
1 ts garam masala
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2-3 tomater
1 ss sitron- eller limejuice
Hakket, frisk koriander

Sånn gjør du:
Hell av laken til kikertene over i en kopp eller liten bolle, da denne skal brukes siden.
Hakk tomatene.
Skrell rødløken og ingefæren. Hakk løk, ingefær og chili i biter.
Varm oljen i en gryte. Ha i rødløken, ingefæren og chilien sammen med garam masala, salt og pepper i gryta, og stek til løken gjennomstekt og helt mjuk. Husk å røre om, slik at det ikke brenner seg.
Ha i tomatene, og la det koke i noen minutter, slik at tomatene er kokt istykker.
Ha i kikertene, og la de koke to-tre minutter, før du tilsetter laken du satte til side, kok opp og la det småkoke i en halvtimes tid.
Ha i sitron- eller limejuicen og korianderen og la det småkoke i 1-2 minutter.

Et bord med hvit duk har en tallerken med chana masala, sammen med gul ris, soyayoghurt, mangochutney og naan. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2021
Chana masala kan f.eks. serveres med gul ris, naan, soyayoghurt og mangochutney.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.