Tofurøre

Det finnes sikkert en haug oppskrifter på tofurøre der ute, men jeg vil allikevel dele min. Tofurøre minner litt om eggerøre, som jeg var veldig glad i før jeg ble veganer. Helt likte smaker det selvsagt ikke, men siden jeg bruker svart salt, får den faktisk en litt «eggete» smak. Jeg har kjøpt svart salt på en av de internasjonale matbutikkene man ofte finner i større byer, men hvis du bor litt mer avsides, kan det kjøpes fra Veganermat. Tofu kjøper jeg faktisk i vanlig matbutikk, og hvis din lokale butikk ikke har det, kan du spørre dem om å kjøpe inn. Tofurøre er perfekt på ristet brød til helgefrokosten.

Ingredienser
250 g tofu
1 ss soyasaus med lite salt (jeg bruker den med grønn kork fra Kikoman)
1 ts gurkemeie
1/2 ts svart salt

Slik gjør du
Ha tofuen i en liten bolle, og «mos» den med en gaffel. Du vil da se at det etter hvert får en eggerøreaktig konsistens. Ha i soyasausen, og bland godt. Ha deretter i gurkemeien og svart salt, og bland også dette inn godt, slik at det hele får en gulaktig farge. Hell røren i ei varm panne (men ikke med for høy tempratur), og stek den mens du rører (omtrent som når du steker eggerøre). Stekes til du får en fin gulfarge, kanskje i ca 5 minutter eller så.

Et tips jeg har fått er å vente med det svarte saltet til slutt, og blander inn dette inn helt til slutt. Selv liker jeg det best når det er med i røra, men dette er en smaksak. Serveres gjerne med ristet brød med vegansk margarin.

Torurøre. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.