Mine favorittfrokostting

Som barn var jeg ikke spesielt glad i middagsmat, noe som har endret seg etter at jeg ble voksen. Fortsatt er jeg dog et utpreget frokostmenneske, og ingenting er så deilig som morgner hvor jeg har god tid til frokost. Derfor tenkte jeg det var på tide med et innlegg hvor jeg snakket litt om mine favorittfrokostting.

Smoothie bowl

Som det engelske navnet tilsier er «smoothie bowl» redd og slett smoothie i en bolle eller dyp tallerken. Disse er utrolig gode, og jeg bruker aldri oppskrift. Jeg hiver bare i frukt og grønnsaker, og vann eller plantemelk. Ofte har jeg også i havregryn, solsikkefrø, knuste linfrø eller annet liknende for å få proteiner, omega 3 eller andre lure ting. På toppen pynter jeg med frø, nøtter, bær, kokosflak eller liknende. Bra for både øyet og kroppen, med andre ord.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Smoothie bowl pyntet med kokosflak, solsikkekjerner, pistasjnøtter og frosne bær.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Røkt «gulrotlaks»

Da jeg var pescetarianer, var jeg faktisk glad i røykelaks. For ikke så veldig lenge siden oppdaget jeg røkt gulrotlaks, som egenlig er strimlet gulrot med en smak som er ganske nær røykelaks (i hvert fall slik jeg husker den). Den klatret fort opp blant mine favorittfrokostting, og oppskriften finnes på Veganmisjonens sider.

Tofurøre

En annen ting jeg var glad i før jeg ble veganer var egg, og eggerøre var til og med noe av det første jeg lærte å lage meg. Å oppdage tofurøre var utrolig digg, og jeg har etter hvert prøvd meg fram til min egen oppskrift, som jeg har postet her på bloggen tidligere.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Ristet brød med røkt gulrotlaks og tofurøre.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Det er selfølgelig mange andre ting jeg synes er godt til frokost også, men akkurat nå for tiden er disse mine topp tre. Jeg lager dem stadig vekk, og synes kanskje helgedager er de beste dager å lage slike frokoster på.

Hva er dine frokostfavoritter?

2 thoughts on “Mine favorittfrokostting

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.