Dal makhani

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker alt av belgfrukter. Retter med bønner, linser og kikerter har en tendens til å gå ned på høykant! Nylig har jeg begynt å lage dal makhani, som jeg har elsket når jeg har spist det ute. De fleste oppskrifter jeg har funnet har inneholdt kidneybønner, men personlig foretrekker jeg uten, og etter litt eksperimentering har derfor landet på denne. Det er nok til to sultne voksne personer.

Ingredienser
150 g urad-linser (gram urad dal, eller svarte linser)
1 l vann
2 store tomater
1 ts Dal Makhani Masala (krydderblanding, fåes kjøpt på en del asiatiske eller internasjonale butikker)
1 ts koriander
1 ts salt

Slik gjør du
Legg linsene i bløt i rikelig med vann over natta (eller i minst 8 timer).
Sil av linsene.
Kok opp vannet, og ha deretter i linsene. La det småkoke til linsene er mjuke.
Kjør tomatene i foodprossesor til de er som en saus.
Tilsett tomatene og krydderene i kjelen med linsene, kok opp, og la småkoke i ca 20 minutter.
Tilsett 1 ss vegansk smør (jeg bruker Berit Nordstrand Smøremyk Rapskokos, siden jeg synes den smaker så godt) og 1 dl vegansk matfløte (jeg bruker Oatly sin iMat-fløte). Gi det hele et raskt oppkok, og la småkoke et par minutter.

Server gjerne med basmatiris, og pynt eventuelt med litt frisk koriander.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.