Grønn matfestival på Jessheim for første gang!

For første gang har det blitt arrangert en vegansk matfestival på Jessheim. 26. – 28. mai fant Green Food Fest sted, med relativt tettpakket program. Kun to uker etter Oslo Vegetarfestial var det igjen duket for grønn matglede. Gratis inngang var det også!

Å komme seg til Jessheim på lørdag formiddag gikk helt fint med offentlig transport (til tross for buss for tog mellom Kløfta og Jessheim). Festivalens hjemmesider hadde lovet skilting fra togstasjonen til festivalområdet, men etter å ha gått rundt og kikket en stund, fant jeg ut at jeg rett og slett måtte spørre noen om veien, for noen skilting var ikke å finne. Heldigvis hadde den hyggelige NSB-ansatte fått samme spørsmål noe tidligere, og kunne fortelle hvor det skulle være. For sted var heller ikke oppgitt på hjemmesidene, annet enn «Jessheim». Her kan arrangørene definitivt forbedre seg til neste år.

Etter å ha vært på Vegan Weekend i Sandnes i fjor, og Oslo Vegetarfestival to helger før, ble jeg overrasket over hvor liten festivalen var. Riktignok var det utstillere oppført på hjemmesidene som faktisk ikke kom til festivalen, dessverre, men det skulle vise seg at festivalens størrelse ikke hadde så mye å si. Jeg koste meg uansett, og jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg skulle hit kun denne lørdagen.

Jeg ankom festivalen på tom mage. Planen var nemlig å innta en god frokost der, og valget falt på smoothie bowl fra Veggan Popup Cafe, som hadde tatt turen til denne varme og solrike dagen på Østlandet. En smoothie bowl slår alltid godt an hos meg, og jeg ble ikke skuffet. Om noe, så skulle jeg kanskje ønske den hadde vært litt større, med tanke på at jeg hadde betalt nesten 70 kroner for herligheten.

Underveis ble det også tid for vegansk hasselnøttiskrem og for en aldri så liten kebabdebut. Det stemmer, jeg har aldri spist kebab før! Jeg sluttet å spise kjøtt i 1996, og den gangen ar kebab et helt ukjent begrep for meg. Maten ble inntatt innemellom foredrag, kikking på ting, og prating med mennesker.

Høydepunktet under festivaldagen for min del var å se James Aspey på scenen. Han fortalte en sterk historie om hvordan han ble veganer og om da han gikk 365 dager uten å snakke for å fremme bevissthet rundt dyrs lidelser. Talen hans var veldig inspirerende, og det er alltid interessant å høre mennesker fortelle om at de har gått fra å være null interesserte i veganisme, for så å ha sett logikken i det.

Jeg var riktignok kun én dag på festivalen, men jeg følte at en dag var nok for meg. Det var flott å se at de hadde fått til en slik festival på et så lite sted som på Jessheim, og jeg håper de gjentar herligheten til neste år, med et par lærdommer fra i år.

Her er et bildedryss fra festivalen:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Festivalområdet
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Carina Hultin Dahlmann holdt blant annet juicekurs
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Smoothie bowl fra Vegan Popup Café
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Vegan Popup Café
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Hasselnøttis laget på mandelmelk
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Vegansk kebab
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
James Aspey
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Sally Renshaw snakket om historien bak Vegan Norway-appen.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

4 thoughts on “Grønn matfestival på Jessheim for første gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.