Frokostmuffins med banan og valnøtter

I morgen er det 1. mai, og jeg skal på frokost med Rødt i Stavanger. I den anledning hadde jeg lyst til å bake noe og ta med meg som et lite bidrag, og siden jeg vet noen av de andre er veganere, hadde jeg lyst til å lage noe også de kunne spise. Jeg hadde et par bananer liggende det var på høy tid å bruke, og disse var perfekte for disse muffinsene. Bananene gir naturlig søtning, så de er sukkerfri også!

Ingredienser
– 1 dl havregryn
– 2 dl sammalt hvete, grovt
– 1 dl sammalt hvete, fint
– 1 dl hvetemel, siktet
– 1 ts salt
– 2 ts bakepulver
– 1 ts natron
– 3 ss potetmel
– 6 ml rapsolje
– 4 dl havremelk
– 2 modne bananer
– 50 g grovhakkede valnøtter

Matvrak  © 2015

Forvarm ovnen til 200°C. Legg muffinsformer i muffinsbrettet.

Bland det tørre i en bolle.
Ha i oljen og havremelka og bland godt, gjerne med mikser.
Mos bananene (jeg bruker stavmikser), og ha mosen i røra og visp den inn.
Ha i valnøttene, og bland godt.

Fordel røra i muffinsformene, og pass på at de ikke lir for fulle. Det holder med halv- til totredjedelsfulle former. Stek så muffinsene midt i ovnen i ca 20 minutter, til de er gyldne.

Avkjøl på rist før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.