Test av vegansk ost og pølser, og andre veganske utfordringer

Jeg har testet ut den veganske osten Cheezly (cheddar-varianten), men jeg må innrømme at jeg har problemer med bismaken det gir. I tillegg funker den over hodet ikke å smelte, så å lage pizza eller ostesmørbrød (som jeg testet ut) funker dårlig.

Pølser, derimot, har jeg bedre erfaring med. På Kinsarvik i Sandnes fikk jeg tak i Fry’s sine veganske pølser, og de smaker langt bedre enn pølser av kjøtt, etter min mening. Men så har jeg vel heller egentlig aldri likt smaken av pølser av kjøtt.

En ting jeg har lagt merke til i det siste, er at magen min ikke er begeistret i soyaprodukter. Dessverre. Små mengder går stort sett greit, men den slår seg fort i ugreie om jeg f.eks. både spiser ost, en yoghurt og noe annet i løpet av en dag. Heldigvis finnes det gode havreprodukter, bl. a. fra Oatly. Melken fra Oatly er ganske nøytral i smak, og vaniljesausen er kjempegod.

En utfordring når man spiser vegansk, er å skulle spise lunsj på et større møte. For litt siden lurte kokken veldig på hva jeg kunne spise, hun hadde nemlig aldri hørt om vegansk mat før. Heldigvis endte jeg opp med eget brød, syltetøy, grønnsaker, og litt korn. Helt OK, egentlig.

Å spise ute går også fint, jeg elsker for eksempel vegansk sushi. Sushi med avocado er en stor hit hos meg – nam nam!

Sushi med avokado er min favoritt!
Sushi med avokado er min favoritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.