Enkel tomatsuppe med linser og makaroni

Tomatsuppe er superenkel og god hverdagsmat! Denne tar kanskje lengre tid enn den du kjøper på pose, men det er den også verdt, spør du meg. Deilige ingredienser som ferske tomater, gulrot og røde linser gjør den næringsrik, og den har tilnærmet ikke noe fett. Det aller viktigste er selvsagt at den smaker godt.

Ingredienser
1/2 purreløk (eventuelt en hel hvis den er liten), skåret i skiver
2 små gulrøtter, eller en stor, delt i biter
2 store tomater, delt i biter
1 boks (400 g) hermetiske tomater
1 dl røde, tørka linser
7 dl vann
1 ss soyasaus
1 ts hvitløkspulver
1 ts svart pepper (gjerne nykvernet)
2 dl makaroni
ca 1 ss hakket, fersk basilikum

Slik gjør du
Ha purreløken, gulrøttene, tomatene, hermetisk tomat, og vann i ei gryte og kok opp. Kok til linser og gulrøtter er mjuke nok til å moses med en gaffel. Ha i soyasaus, pepper og hvitløkspulver, og bruk så en stavmikser eller blender slik at suppa får en kremete konsistens. Hvis du synes suppa er for tjukk, kan du spe på med mer vann, og ha i så makaronien. Kok deretter suppa til makaronien er gjennomkokt. Rør om av og til, slik at den ikke brenner seg. Ha så i basilikumen til slutt, rør om, og server (gjerne med en klatt iMat Fraiche på toppen)!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.