Grovbrød i bakemaskin

For noen år siden gikk jeg til innkjøp av en bakemaskin. Jeg gikk for en OBC Nordica 6574, og har virkelig ikke angret siden. Mulighetene er mange, og det følger med et oppskriftshefte. Oppskriftsheftet brukte jeg nok mest i starten, nå bruker jeg det stort sett for å se cirka hvor stor mengde jeg skal ha av det forskjellige. Å bake brød med bakemaskin er superenkelt, man starter med det våte, og har deretter i det tørre. Her er oppskriften på et brød av det litt grovere slaget, som sikkert kan tilpasses andre bakemaskiner.

Ingredienser2014-10-18-bread
2,5 dl lunkent vann
1 1/2 ss linfrøolje
1 ts brunt sukker
5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
0,5 dl havregryn
1 ts salt
1,5 ts tørrgjær
3 ss linfrø
2 ss solsikkefrø

På min bakemaskin velger jeg program 3 («whole wheat»), stekegrad «dark» og mengde 1,5 lb.

Så er det bare å tidsinstille maskina til neste morgen, eller bare kjøre igang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.