Las Brumas Cup of Excellence

Jeg oppdaget plutselig at jeg ikke har oppdatert denne bloggen på over et år! Det var overhodet ikke planen, men det ble bare sånn. Siden jeg har tenkt at jeg skulle skrive litt mer om kaffe, gjør jeg et nytt forsøk på å sparke liv i den igjen ved å skrive om mitt nyeste kaffebønneinnkjøp: Las Brumas Cup of Excellence, brent av Solberg & Hansen.

ebs © 2014
Nybrygget kaffe
Denne kaffen kommer fra kaffeprodusenten Juan Jose Ernesto Menendez Arguello, som befinner seg på gården Las Brumas i Santa Ana Volcano-området i regionen Sonsonate, El Salvador. Farmen befinner seg 1600 meter over havet, og de høster inn Borboun-bønnene som kaffen er laget av i perioden januar til april.

Solberg & Hansen skaffet seg bønnene på årets Cup of Excellence-auksjon.

Hva er Cup of Excellence?

The Cup of Excellence er en årlig konkurranse som avholdes i flere land for å identifisere hvilken av den produserte kaffen som holder høyest kvalitet, kan Wikipedia fortelle oss. Det er Alliance for Coffee Excellence som organiserer konkurransen, som første gang gikk av stabelen i 1999. Underveis i konkurransen blir kaffen selsomt vurdert, og smakes flere ganger, før det avgjøres hvilken kaffe som er den beste.

Hvordan beskriver Solberg & Hansen kaffen?

Om smaken sier Solberg & Hansen at den har en [a]roma av vanilje, sorte moreller og melkesjokolade. En myk kaffe med smak av druer og lys karamell.

ebs © 2014
Las Brumas Cup of Excellence 2014

Bryggemåte

Jeg brygger nesten all kaffen min med Aeropress. Det finnes en rekke måter å bruke en Aeropress, men jeg følger i stor grad måten som beskrives i Tim Wendelboes bok Kaffe med Tim Wendelboe, kombinert med måten jeg har lært av Thomas Jørgensen hos Coffeberry

Min smaksopplevelse

Da jeg kjøpte kaffen på Coffeeberry, kunne Thomas Jørgensen (en av innehaverne) fortelle meg at da han hadde smakt den, hadde det tatt litt tid før han hadde kjent noe til druesmaken. Kaffen han hadde drukket var brygget på en annen måte, så jeg var selvsagt nysgjerrig på hvordan jeg ville oppleve smaken.

Det var ganske moro å oppdage at druesmaken var den jeg kjemte først! Med min bryggemåte var den fremtredende, og karamellsmaken kom en god stund etter, faktisk flere sekunder etter at kaffen hadde vært i munnen. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.