Grønn linse- og spinatsuppe

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt at det å spise vegansk er så dyrt. Dette er faktisk ikke sant, og da jeg laget denne suppa sjekket jeg hvor mye den kom på. Det er mat nok til to sultne, voksne personer, og herligheten kom på under femtilappen. Akkurat hvor mye krydderne koster er jeg usikker på, jeg liker å tenke at krydder er noe man kjøper inn og har i skapet uansett. I hvert fall når det gjelder salt og pepper! Denne suppa er superenkel å lage, og proppfull av god næring.

Ingredienser
1 pakke grønne linser (380 g, eller 228 g uten lake)
1 gul løk
1 pakke fersk spinat (200 g)
1 lime (juicen)
1 ss nøytral matolje
6 dl grønnsakskraft (kan lages av vann + grønnsaksbuljong)
Salt og pepper.

Slik gjør du
Ha linsene i en sil og skyll dem godt. Hakk løken, men den trenger ikke finhakkes. Deretter varmer du oljen i en kjele, og freser løken i kjelen til den er mjuk. Tilsett så linsene, og rør om. Hell i limejuicen og rør om. Ha deretter i spinaten litt og litt. Spinaten «krymper», så det er best å ikke ha i alt med én gang. Når all spinaten er «krympet», har du i grønnsakskrafta og gir den et oppkok. Deretter lar du den småkoke i ca. 20 minutter. Mot slutten av koketiden smaker du til med salt og pepper. Helt til slutt gir du suppa en omgang med stavmikseren, slik at den blir jevn.

Serveres gjerne med varme, grove baguetter.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.