Min veganske julemiddag 2016

Jeg liker å tro at min julemiddag i år var rimelig tradisjonell julemat. Det er sikkert en del som vil protestere, bare fordi den ikke inneholder kjøtt, men der må jeg faktisk si meg uenig. Ikke hadde jeg pizza, og ikke hadde jeg salat heller. Faktisk synes jeg både hovedrett ogdessert kan minne om det kjøttiser også spiser.

Min hovedrett bestod av vegisterkaker (laget av mamma etter oppskrift hos Veganmisjonen), kokte poteter, brokkoli, rosenkål, brun saus (istedet for meierismør bruker man melkefri margarin og kjøttkraft erstattes med grønnsakskraft), og ripsgele. Sausen krydres med julete krydder som nellik og anis, og det er best å smake seg til underveis.

Til dessert spiste jeg multekrem, som er DEN juledesserten for meg. (Jeg har faktisk aldri likt riskrem…) Nå tenker du kanskje «Hæ? men da må man jo ha krem?!» Og det er riktig. Heldigvis må man ikke bruke fløte fra dyr, men man kan f.eks. bruke Go Green sin «Visp», som er laget av kokosfett og havre. Visp denne litt og bland med multesyltetøy, og du får den perfekte multekrem!

Hva spiste du til jul i år?


Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Vegisterkaker med tilbehør, øl og akevitt.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Multekrem!
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

2 thoughts on “Min veganske julemiddag 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.