Vegansk julebord i Sandnes 2016

Jeg elsker å gå på vegansk julebord, og synes det virkelig er verdt hvert øre jeg betaler. 17. desember i år var jeg på Quality Hotel Residence sitt i Sandnes. Dette er det hotellet selv som står for, og kokken der er en magiker når det gjelder vegansk mat! Selv om han ikke er veganer selv, tryller han fram de mest fantastiske retter. Hotellet arranerer også vegantreff en gang i måneden, Vegan Friday, som jeg egentlig har vært litt dårlig til å gå på. Litt fordi jeg ofte er så sliten på fredager, gjerne ispedd et migreneanfall. Migrenemedisinene mine gjør meg ufattelig trøtt, og det er ikke så hyggelig å sitte og gjespe konstant… Men tilbake til årets veganske julebord!

I år var det buffet som stod på menyen, og vi kunne forsyne oss av pommes noisettes, kokte potetes, kålrotstappe, nøttesteik, vegisterkaker, og mere til. De hadde også en helt vidunderlig julesaus, de nok kunne hatt mye mer av. 😉 Jeg var ikke snau, må jeg innrømme, og forsynte meg med middagsjulemat to ganger! Skulle gjerne ha spist mer, så godt var det! Dessverre var det rett og slett ikke plass i magen.

Dessertbuffeten bugnet også. Man kunne blant annet finne panakotta av rismelk med multer, blåbærmarinerte pærer, butterdeigaktige kaker med bringebær, kirsebærkomptt, eplekompott, riskrem, og jeg vet ikke hva. Riskremen stod jeg over, selv om man kunne få både laget på soya- og rismelk. Mest fordi jeg aldri egentlig har likt riskrem… Min favoritt blant dessertene jeg spiste må ha vært panakottaen med multer. Det var kanskje det som for meg dessuten var nærmest tradisjonell juledessert? Jeg spiste multekrem til jul helt til jeg for en del år siden fant ut at jeg ikke tålte krem av kufløte.

Har du vært på julebord i år?

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Vegisterkaker, nøttesteik, grønnsaker og saus.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Dessert og kaffe!
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

2 thoughts on “Vegansk julebord i Sandnes 2016

  1. Det så utrolig godt ut! Det ble dessverre ikke et eneste julebord på meg i år, men har kost meg med god mat for det. Ønsker deg en god fortsettelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.