Spireglass

Det er noe eget med å dyrke fram maten man spiser selv. Jeg skal ikke påberope meg å ha så grønne fingre at det gjør noe, men å spise noe man vet ikke er nedsprøytet med gift både smaker og føles godt, spesielt når man står for den selv. Ett sted må man starte, og inspirert av Veganmisjonen bestemte jeg meg for å lage spireglass.

Jeg brukte et glass det hadde vært pastasaus i (det hender seg jeg er lat og kjøper halvfabrika, men det er ikke ofte), og laget huller i lokket med en syl.

Man kan bruke veldig mye forskjellige bønner, linser og liknende å spire, men denne gangen gikk jeg for mungbønner, og hadde ca 2 ss i glasset. Så hadde jeg på rent vann, og satte det i et skap (romtemperatur) over natta.

Neste morgen helte jeg av vannet, og skylte bønnene i rent vann. Videre skylte jeg dem i kaldt vann to ganger om dagen, en gang om morgenen og en gang om kvelden, som beskrevet i innlegget på Veganmisjonen. Den siste dagen lot jeg spirene stå framme i dagslys, men i motsetning til beskrivelsen på VeganMisjonen, fikk ikke mine noen små bladet. Det gjorde ingenting, egentlig, de ble knallgode uansett, og jeg hadde dem i en tupperwareboks og la dem i kjøleskapet. Kjempegode!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Spireglasset blir til…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.