Pistasjenøttsmør

I fjor prøvde jeg meg på noe nytt! I et forsøk på å kutte ned på melkeprodukter trengte jeg noe jeg kunne ha på brøskiva mi om morgenen, og siden jeg ikke er så glad i verken syltetøy (for søtt) eller peanøttsmør (vel… peanøtter), tenkte jeg at det kunne være lurt å forsøke en annen type nøttesmør.

Foto: Elin Bekkebråten SjølieJeg brukte to poser à 100 gram pistasjenøtter med skall. Jeg fjernet skallet og skoldet nøttene. Å skolde nøttene leste jeg et sted at man skulle koke opp vann og koke dem i 1 minutt før man helte av vannet, skylte dem i kaldt vann for så å lett kunne fjerne skallet. Selv hadde jeg dem i en bolle, helte over kokende vann (fra vannkokeren), lot dem ligge litt, for deretter gjøre resten på «tradisjonell» måte. Det funket, det også.

Deretter heiv jeg nøttene oppi foodprossesoren, og lot den gå ei god stund. Tilsatte litt olje (her har jeg ikke noe mål, bare hadde i litt og litt og kikket på konsistensen underveis). Jeg kunne kanskje ha vært en smule mer forsiktig med oljen, men da har jeg lært til neste gang. Jeg tiper jeg kanskje hadde i ca to spiseskjeer, men halvparten hadde nok holdt.

Resultatet ble ganske grovkornet masse, men det er OK. Siden jeg «vasket vekk» saltet, kunne jeg sikkert ha hatt i salt, men siden jeg ikke er vilt begeistret i veldig salt mat, så droppet jeg det. Jeg har også sett oppskrifter på nettet med sukker i, men det hadde uten tvil blitt for søtt for min smak! Uansett, godt ble pistasjenøttsmøret i hvert fall. Neste gang skal jeg nok forsøke med noen andre nøtter, kanskje cashewnøtter.

Oppbevar pistasjenøttsmøret i kjøleskapet med tett lokk.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.