Noen tror at tomatsuppe er kompliserte greier å lage fra bunnen av, men det er egentlig kjempeenkelt! I tillegg smaker den flere ganger bedre enn den du lager av pose! Denne varianten er vegan, og kan fint spises som den er, for eksempel med brød til, eller for de som ikke er veganere, kan man ha en liten klatt rømme i, eller egg. Makaronier er også godt i! Det er mange muligheter!
Ingredienser
1 ss matolje
1/2 hakket rødløk
1/2 kinesisk hvitløk, finhaket
2 ss tomatpuré
8 ss knuste tomater
1 ts koriander
1 ts ingefær
1/2 ts chili
2 dl grønnsakskraft
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
Varm matoljen i en tykbunnet kjele på medium varme. Ha i løken, og stek den til den er mjuk.
Ha i hvitløk, tomatpuré, tomatene, koriander, ingefær og chili, kok opp og la småkoke i et par minutter.
Avkjøl, og ha den så i en blender sammen med 1/2 dl av grønnsakskrafta, til den er jevn. Hell det hele tilbake i kjelen, sammen med resten av krafta, og kok opp under omrøring. La det koke i ca 10 minutter, og rør av og til. På slutten av koketiden, ha i sitronsaften og rør godt. Serveres i djupe talerkner!