Som barn vokste jeg opp med at lørdag var grøtdag. Vi spiste grøt til vanlig middagstid (jeg husker ikke akkurat når dette var, men kan vel tenke meg det var i tre-firetiden), og på kvelden laget vi noe «ekstra godt», som pizza eller liknende. Siden det er lørdag i dag, tenkte jeg lage risgrøt, men i motsetning til den sedvanlige melken, bruker jeg kokosmelk. Det blir nok til 2-3 personer, minst!
Ris er forøvrig naturlig glutefri, så hvis du kjøper grøtris i butikken som kun inneholder ris, ikke la deg lure av at en variant skal være glutenfri! Sist jeg kjøpte grøtris i butikken så jeg at et merke reklamerte med at de var glutenfri, og dermed kostet dobbelt så mye som det andre, selv om de faktisk inneholdt akkurat det samme: rundkornet ris.
Ingredienser
1 dl grøtris
6 dl vann
1 boks kokosmelk (4 dl)
1/2 ts salt
1 stjerneanis
Slik gjør du
Kok opp ris og vann og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i kokosmelk og salt, og gi det et oppkok mens du rører godt. Skru så ned på svak varme igjen, og la småkoke i 50 minutter. Rør om av og til. Ha så i stjerneanisen og la det koke i ca 10 min til.
Server!
Det så godt ut! Nå fikk jeg lyst på grøt!!! 😀
Aldri testet med stjerneanis oppi før, det må jeg prøve.
Fortsatt god jul!
Ja, det ga en ekstra liten piff på grøten, og passer jo knallbra i julegrøten, f. eks. 😉
Så skjønn grøtbolle forresten! <3
Takk! 😀 Jeg har hatt den siden jeg var barn!
Den oppskrifta låner jeg. Er spent på hvordan den smaker. Har prøvd risengrøt laget på rismelk, det var også godt.
Kjør på! Det er sikkert flere måter å lage melkefri grøt på som funker bra.