Vegetarisk chili (chili sin carne)

Chili er utrolig godt, og bønner er en skikkelig god kilde til blant annet proteiner. Denne oppskriften er inspirert av andre oppskrifter jeg har lest, og er ganske enkel.

ebs © 2009Ingredienser
– en klatt vegansk margarin
– 1 medium løk
– 1 rød chili
– 2 fedd hvitløk
– 2 små, modne tomater
– 1 boks kidneybønner
– 1 boks tomatbønner
– salt og pepper

Jeg startet med å hive en klump margarin i en kjele for å smelte. Løken hakket jeg i foodprocessor, før jeg hev den oppi den varme gryta. Deretter gjorde jeg det samme med hvitløken og chilien (som jeg hadde fjernet frøene i). Så tok jeg to små, modne tomater, og gjorde det samme med dem. Tomater synes jeg virkelig hører med i en god chili. Kidneybønneene gikk så oppi gryta, kjapt etterfulgt av en boks tomatbønner. Dette lot jeg stå og koke lenge. Jo lenger chili koker, jo bedre er den. Sånn er det bare. (Og blir den litt for tykk, har man bare litt vann i). Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med ris til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.