Risboller

Min favorittjulekake har i årevis vært risboller. Du vet, disse sjokoladebollene med puffet ris. Og i år tenkte jeg at jeg skulle teste ut hvordan de ville bli hvis jeg laget dem veganske, etter å ha lært noen nye triks de siste par månedene. Som sagt så gjort, en kort desemberkveld var alt som skulle til. Jeg tror bestemt disse er enklere å få til enn «søstrene» med egg i, siden kikertlake ikke koagulerer, til sammenlikning med eggehvite. Og jeg må si jeg ble veldig fornøyd, disse ble nemlig kjempegode!

Ingredienser
– laken av 1 boks 410 g kikerter (silt godt av, slik at det ikke er «rester» etter selve kikertene)
– 1,5 dl sukker
– 250 g kokosfett (delfiafett)
– 200 g vegansk sjokolade
– 100 g puffet ris
– 2-3 ss sterk kaffe

Smelt kokosfett og sjokolade sammen, og avkjøl denne. Pisk så kikertlake og sukker sammen til det blir stivt, og likner på eggedosis. Bland deretter i sjokolade- og kokosfettblandingen, samt kaffen, godt i «eggedosisen», slik at du får en jevn røre. Ha deretter i puffetrisen, og rør godt om, slik at denne fordeles jevnt. Til slutt har du røra i muffinsformer med skje, som deretter settes i kjøleskapet slik at det stivner.

Bør oppbevares kjølig så de ikke smelter.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2015
Mmmm… Risboller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.