Søndagsmiddag

Noe av det verste jeg vet er folk som uttrykker medlidenhet med deg når du forteller dem at du ikke tåler kjøtt. For «tenk på all den gode maten du går glipp av». Jeg er litt usikker på hvor mye «god mat» jeg egentlig går glipp av, siden jeg aldri har likt kjøttkaker, koteletter eller liknende, og syntes biff var oppskrytt. Og greia er, man kan jo fint lage god vegetarmat! Ingenting å være trist over.

Dagens søndagsmiddag har vært bønneburgere med brokkoli, stekte poteter og gulrøtter, og brun saus. Til forveksling lik en kjøttrett sier du? Kanskje, men denne er helt vegetarisk. Kunne fint ha vært vegan, hadde det ikke vært for at jeg brukte smør i sausen…

Oppskrift bønneburgere
Bønneburgere
1 neve hvite bønner
1 neve svarte bønner
1 neve røde bønner
2 never havregryn
ca 1 dl grønnsakskraft
Krydder etter smak

Bønnene bløtlegges, avrennes og kokes på forhånd. Bløtlegging kan skje over natta, og de må koke i minst en time. Når bønnene er avrente, har du dem oppi en foodprossessor sammen med havregrynene og krydderene (i dag brukte jeg hvitløk, chili, salt, pepper, ingefær og koriander). Så kjører du det hele ei stund, før du har i kraften og kjører til det hele er ei jevn røre.

Burgerene kan du lage til små «kaker» med ei skje eller to, og de stekes på middel varme til de har fått ei fast, sprø skorpe. Pass på at de ikke brenner seg ved å skyve dem litt fram og tilbake i panna.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.