Risgrøt med vri

Som barn vokste jeg opp med at lørdag var grøtdag. Vi spiste grøt til vanlig middagstid (jeg husker ikke akkurat når dette var, men kan vel tenke meg det var i tre-firetiden), og på kvelden laget vi noe «ekstra godt», som pizza eller liknende. Siden det er lørdag i dag, tenkte jeg lage risgrøt, men i motsetning til den sedvanlige melken, bruker jeg kokosmelk. Det blir nok til 2-3 personer, minst!

Ris er forøvrig naturlig glutefri, så hvis du kjøper grøtris i butikken som kun inneholder ris, ikke la deg lure av at en variant skal være glutenfri! Sist jeg kjøpte grøtris i butikken så jeg at et merke reklamerte med at de var glutenfri, og dermed kostet dobbelt så mye som det andre, selv om de faktisk inneholdt akkurat det samme: rundkornet ris.

RisgrøtIngredienser
1 dl grøtris
6 dl vann
1 boks kokosmelk (4 dl)
1/2 ts salt
1 stjerneanis

Slik gjør du
Kok opp ris og vann og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i kokosmelk og salt, og gi det et oppkok mens du rører godt. Skru så ned på svak varme igjen, og la småkoke i 50 minutter. Rør om av og til. Ha så i stjerneanisen og la det koke i ca 10 min til.

Server!

6 thoughts on “Risgrøt med vri

  1. Den oppskrifta låner jeg. Er spent på hvordan den smaker. Har prøvd risengrøt laget på rismelk, det var også godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.