Disse vaflene er geniale å lage hvis du har aquafaba til overs. Aquafaba er vannet kikertene ligger i når du kjøper dem på boks. Kikertene kan du for eksempel bruke i Chana Masala.
Ingredienser
1 1/2 dl aquafaba
1 dl sukker
5 dl soyamelk
4 ss plantebasert olje (f.eks. raps eller solsikke)
400 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts kardemomme
Sånn gjør du
Visp aquafaba og sukker stivt. Jeg anbefaler å bruke en elektrisk mikser, ellers vil det ta fryktelig lang tid. Med en elektrisk mikser vil jeg anta at det tar rundt fem minutter. Fargen skal være hvit, og konsistensen skal være fløyelsmyk og ikke rennende. Det hele skal se ut slik:
Bland sammen soyamelk og olje, og ha i litt og litt mens du blander godt. Deretter blander du sammen alt det tørre. Bruk en sikt og sikt litt av det tørre om gangen, og bland godt i røra. Bruk gjerne den elektriske mikseren på laveste hastighet. Pass på at røra ikke klumper seg. Når alt er blandet, lar du røra stå og hvile i ca. 30 minutter.
Stek vaflene i smurt jern til de er gyldne. Serveres ferske, gjerne med iMat Fraiche og syltetøy.
Røra kan også fint brukes til amerikanske pannekaker.