Det finnes mange nøttestekoppskrifter der ute, og mange av dem er innbakt i butterdeig. Selv foretrekker jeg variantene uten butterdeig, og jeg fikk derfor lyst til å se om jeg kunne få til min helt egne nøttestekoppskrift. Denne er enkel å lage, og bør funke for de fleste. Det er ingen «fancy» ingredienser i, men slike du bør finne i de fleste matbutikker. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, for denne smakte skikkelig jul!
Ingredienser:
1 dl hvit ris (NB! Ikke bruk naturris el.l.)
175 g saltede cashewnøtter
50 g hasselnøtter
50 g mandler
70 g paranøtter
1 ts malt ingefær
1 ts malt svart pepper
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt muskattnøtt
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt stjerneanis
1 dl grønnsakskraft (kan lages av grønnsaksbuljong)
Sett risen til koking (følg anvisninger på pakka).
Ha nøttene i en food processor, og kjør til de er «grovmalt».
Ha deretter i alle krydderne, og kjør det hele kjapt for å blande. Når risen er ferdigkokt, has denne oppi, og kjører det hele til det er blandet.
Hell så i kraften, og kjør det hele til det er blitt til en «deig».
Smør ei lita brødform med olje, og klem deigen godt oppi.
Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 20 minutter.
Jeg prøver igjen å legge igjen en kommentar, så ser vi om det virker nå 🙂
Nøttestek er så godt, og denne var det skikkelig masse nøtter i også. Nom nom!
Ja, jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Det smakte skikkelig jul gså. 😀