Hvit blomkål- og bønnesuppe

For meg er høsten skikkelig suppetid! Mange er kanskje ikke klar over hvor superenkelt det er å lage suppe fra bunnen av, men etter at jeg fant ut hvor kjapt og enkelt det er, har jeg knapt rørt en suppepose. I tillegg smaker det bedre, og er langt mer næringsrikt!

Denne suppa er superenkel å lage, og er proppfull av næring – blant annet bidrar bønnene til kalsium og proteiner!

Ingredienser
* 1-2 ss kokosolje
* 1 kinesisk hvitløk, finhakket
* 1-2 ts knust ingefær
* 1 sjalottløk, hakket i biter
* 1 boks store hvite bønner, avrent
* 5 dl grønnsakskraft
* 1 medium potet, skrelt og kuttet i biter
* 150 blåmkål i små buketter
* juicen av 1/2 lime
* hvit pepper og salt etter smak

Varm oljen i en tykkbunnet kjele, og ha i hvitløk og ingefær. La det surre litt, og ha så i sjalottløken. Surr sjalottløken mjuk, og ha deretter i de store hvite bønnene. Hell i kraften og kok opp. Ha i potene og la de koke i ca 5 minutter før du tilsetter blomkålen. Dette skal småkoke til blomkålen er mjuk. Ha så i limejuicen, før du deretter bruker stavmikseren og kjører den til suppa er jevn og har en kremete konsistens. Smak til slutt til med hvit pepper og salt.

ebs  © 2016
Serveres gjerne med en klatt havrerømme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.