Det eneste disse «pølsene» egentlig har til felles med pølser av kjøtt er formen. Ellers minner de svært lite om dem, heldigvis for oss som ikke tåler/liker/vil spise kjøttproduktet. Med andre ord, dette er ikke en kjøtterstatning, noe jeg egentlig svært sjeldent bruker uansett. Jeg ble inspirert til å lage disse etter å ha lest ei oppskrift på «greske, vegane pølser», som en kompis sendte til meg.
Bønnene hadde jeg bløtlagt og kokt på forhånd. Jeg har nemlig begynt å koke opp litt større mengder kikerter, bønner og linser for å fryse ned. Veldig hendig når man ikke har planlagt i god tid på forhånd.
Ingredienser
75 g hvit ris
100 g kokte, sorte bønner
50 g havregryn
2-3 hvitløkskløfter, knust
1 ts tørket rosmarin
2 små tomater
1 ss limejuice
2 ss olivenolje med basilikum (evt en god olivenolge og 1 ss frisk basilikum)
salt og pepper
Sånn gjør du
* Kok risen på vanlig måte, og ha den i en foodprocessor.
* Ha i resten av ingrediensene, og kjør det hele til du har en relativt fast «deig».
* Form deigen til «pølser», og stek dem på medium varme i ei panne (husk olje til steking!)
Kan serveres med f. eks. ovnsstekte poteter og wokkede grønnsaker og sopp.