For noen år siden gikk jeg til innkjøp av en bakemaskin. Jeg gikk for en OBC Nordica 6574, og har virkelig ikke angret siden. Mulighetene er mange, og det følger med et oppskriftshefte. Oppskriftsheftet brukte jeg nok mest i starten, nå bruker jeg det stort sett for å se cirka hvor stor mengde jeg skal ha av det forskjellige. Å bake brød med bakemaskin er superenkelt, man starter med det våte, og har deretter i det tørre. Her er oppskriften på et brød av det litt grovere slaget, som sikkert kan tilpasses andre bakemaskiner.
Ingredienser
2,5 dl lunkent vann
1 1/2 ss linfrøolje
1 ts brunt sukker
5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
0,5 dl havregryn
1 ts salt
1,5 ts tørrgjær
3 ss linfrø
2 ss solsikkefrø
På min bakemaskin velger jeg program 3 («whole wheat»), stekegrad «dark» og mengde 1,5 lb.
Så er det bare å tidsinstille maskina til neste morgen, eller bare kjøre igang.