Denne retten er inspirert av en veldig god, vegan curry jeg spiste i Bradford, da jeg var på EasterCon i påsken. Hovedingrediensen er kikerter, som er en god kilde til proteiner.
Ingredienser
1 ts knust ingefær
1 ts knust hvitløk
juicen av 1/2 lime
1/2 ts chilipulver
1 ts garam masala
1/2 ts kardemomme
1/2 ts spisskummin
1 gul løk
1-2 ss vegetabilsk olje (f. eks. rapsolje)
1 boks (ca 400-450 g) kikerter i lake
2 modne tomater
1 boks (ca 400 ml) kokosmelk
Slik gjør du
Lag en pasta av ingefær, hvitløk, limejuice, chilipulver, garam masala, kardemomme og spisskummin i en skål, slik at den er klar til å brukes. Dette gjør du enkelt ved å røre det sammen i en skål eller liten bolle.
Finhakk løken i foodprossessoren.
Varm oljen i en tykkbunnet kjele.
Ha i løken, og surr den i oljen i et par minutter.
Ha tomatene i foodprossessoren og finhakk dem til en saus.
Ha currypasten i løken, rør godt og la det surre.
Ha i tomatsausen, gi det et oppkok, og la det koke i et par minutter.
Ha i kokosmelken, gi den et oppkok.
Hell av laken fra kikertene og la de renne av godt.
Ha i kikertene, og la det koke i ca 45 minutter. Rør om av og til underveis.
Smak til med salt og pepper.
Kjenner duftene helt hit! <3
Smakte om mulig bedre dagen etter!