Appelsinmuffins

Er du som meg, at du elsker ting med appelsinsmak? Da kan det hende disse muffinsene er noe for deg. Deilige og skikkelig «fluffy» blir de, og i tillegg er de superenkle å lage! Oppskriften er for 12 muffins.

Appelsinmuffin på fat foran bukett gule tulipaner. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2020

Ingredienser

300 g siktet hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 ts bakepulver
3 dl appelsinjuice (gjerne med fruktkjøtt, og helst fra ferskpressede appelsiner)
1 dl olje
1 ss eplecidereddik

Sånn gjør du

Forvarm ovnen til 180°C.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i det våte litt og litt mens du blander røra sammen med en elektrisk håndvisp. Røra skal være jevn og uten klumper når den er klar til å has over i muffinsformer.

Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og ha i røre i formene. De skal bli nesten fulle, ca 1-2 mm igjen til kanten. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne (selv bruker jeg en spisepinne jeg har fått fra et sushisted), det skal ikke henge igjen noe våt røre på pinnen hvis de er ferdige.

Avkjøl muffinsene etter steking.

Kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.