Er du som meg, at du elsker ting med appelsinsmak? Da kan det hende disse muffinsene er noe for deg. Deilige og skikkelig «fluffy» blir de, og i tillegg er de superenkle å lage! Oppskriften er for 12 muffins.

Ingredienser
300 g siktet hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 ts bakepulver
3 dl appelsinjuice (gjerne med fruktkjøtt, og helst fra ferskpressede appelsiner)
1 dl olje
1 ss eplecidereddik
Sånn gjør du
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i det våte litt og litt mens du blander røra sammen med en elektrisk håndvisp. Røra skal være jevn og uten klumper når den er klar til å has over i muffinsformer.
Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og ha i røre i formene. De skal bli nesten fulle, ca 1-2 mm igjen til kanten. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne (selv bruker jeg en spisepinne jeg har fått fra et sushisted), det skal ikke henge igjen noe våt røre på pinnen hvis de er ferdige.
Avkjøl muffinsene etter steking.
Kan fryses.